Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В Україні нібито утискають правозахисників

Рішення суду про утримання під вартою колись ведучого телеканалу «1+1» та інших, а нині російського пропагандиста Жана Новосельцева в Україні нібито демонструє показове покарання громадян, які відстоюють свої права. Про це стверджують пропагандисти.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки роз’яснює, що Жан Новосельцев не є журналістом або правозахисником, а відомий як поширювач фейків і соратник антивакцинатора Остапа Стахіва. 23 липня Служба безпеки України затримала його за заклики до збройного опору працівникам ТЦК та спроби дестабілізувати ситуацію в країні. Новосельцев і його спільники, серед яких псевдоексперти та адміністратори інтернет-спільнот, поширювали неправдиву інформацію про українських військових і публікували персональні дані захисників України та правоохоронців. Усі вони видавали себе за журналістів, повідомляє СБУ. Новосельцев також поширював теорії змов і фейки про війну та енергетичну ситуацію в Україні.

Російська пропаганда використовує цей інфопривід для дискредитації української влади та створення недовіри до державних інституцій. Це частина інформаційної війни, спрямованої на послаблення внутрішньої єдності України та підрив її міжнародної репутації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись