Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк «Бабель» нібито опублікував цитату української режисерки з ідеєю фільму «Волинська різанина бензопилою»

Пропагандисти поширюють у соцмережах фейкову цитату режисерки Ірини Цілик, яку нібито опублікувало видання «Бабель». У ній ідеться: «З нами вів переговори американський режисер. Він хотів зняти фільм “Волинська різанина бензопилою”. Ми відмовилися, але зараз я вже думаю, що дарма. Підлі поляки тикатимуть нас у різанину носом, як кошенят, поки їм це вигідно, і блокуватимуть наш вступ до ЄС до останнього». Проте головна редакторка видання підтвердила в соцмережах, що такої цитати у виданні ніколи не було.

Польща є важливим союзником України, особливо в контексті російської агресії та інтеграції України до ЄС. Підсилення конфліктів на основі історичних подій, таких як Волинська трагедія, покликана погіршити дипломатичні відносини та співпрацю між країнами. Це може вплинути на суспільну думку, створюючи негативний образ сусідньої Польщі та її політики

Поширення фейкових цитат і дезінформації про українських діячів культури може знизити рівень підтримки України з боку Польщі та інших європейських країн. Росія хоче в такий спосіб ускладнити процес вступу України до ЄС та інших міжнародних організацій. Такі фейки допомагають відвернути увагу від реальних проблем, пов'язаних з російською агресією, та перенести фокус на інші проблеми.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись