Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні нібито триває «громадянська війна» між росіянами

Таку заяву зробив Путін під час інтервʼю проросійському «журналісту» Такеру Карлсону 6 лютого 2024 року. Мовляв, «українці й досі почуваються росіянами, і в цьому сенсі те, що відбувається, це певною мірою елемент громадянської війни». 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували цю інформацію. Насправді ж російсько-українська війна в жодному разі не є «громадянською», адже її учасники вже багато років є громадянами різних держав.

Так, в Україні справді проживають росіяни й деякі з них є захисниками української держави. Проте вже тільки цей факт руйнує пропагандистський наратив про нібито «переслідування росіян», або що етнічні росіяни в Україні «чекають на визволення» їх Росією. 

Агітпроп продовжує навмисно підживлювати наратив про «громадянську війну» та «захист прав російськомовних», починаючи з моменту окупації Криму та розпочатої Росією війни на Донбасі у 2014 році. У цьому Кремль вбачає елемент «виправдання» для повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись