Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україні нібито доведеться мобілізовувати жінок і дітей

Проросійські ресурси пишуть, що Україні потрібно мобілізовувати жінок і дітей. Стверджуючи це, вони посилаються на керівника Спецштабу України в Бундесвері генерала Крістіана Фройдінга, який нібито зробив відповідну заяву. Мовляв, це можна пояснити великими втратами на фронті з української сторони. 

Насправді ця інформація є спотвореною. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. В інтерв’ю німецькому мовнику RND генерал Фройдінг справді казав про необхідність мобілізувати більше військовозобов’язаних для поповнення ЗСУ, але він нічого не говорив про «мобілізацію жінок і дітей». 

Крім того, під час пресконференції 19 грудня 2024 року Президент України Володимир Зеленський заявив, що закон про мобілізацію жінок підписувати не буде. 

Агітпроп укотре спекулює на чутливій для українців темі мобілізації. Варто зауважити, що цей вкид дезінформації відбувся на тлі суспільних обговорень законопроєкту про мобілізацію. Більше матеріалів на цю тему можна знайти тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись