Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні готують закон про «асоціацію Польщі та Львівської області»

На російських інформаційних ресурсах та у соцмережах поширюють повідомлення про те, що в Україні нібито збираються підписати законопроєкт про асоціацію Польщі та Львівської області. У дописах нібито цитують слова Володимира Зеленського про те, що «Польща прийде на українську землю не як окупант, а як брат і союзник», і що «не важливо, хто формально є господарем землі, важливим є добробут та процвітання народу, який живе на ній». Це неправда. 

Жодного законопроєкту про асоціацію Польщі та Львівської області не існує. Цитата Зеленського також була вигадана. Водночас в Україні існує закон, що встановлює права та гарантії для громадян Польщі які перебувають на території України. Закон було розроблено на знак подяки польському народу за солідарність та підтримку України в умовах повномасштабного вторгнення Росії. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись