Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Українцям надсилають шкідливі листи з темою «Інформація щодо військових злочинців РФ»

Як повідомляють у Держспецзв’язку, зловмисники використовують болючі для українців теми, зокрема, «паразитують» на інформації щодо персональних даних росіян, які скоїли воєнні злочини. Повідомляється, що російські хакери надсилають такі листи зокрема на пошту державних органів України. Небезпечні електронні листи містять HTML-файл "Військові злочинці РФ.htm", відкриття якого призведе до створення на комп'ютері RAR-архіву "Viyskovi_zlochinci_RU.rar". За даними Держспецзв'язку, у архіві є файл-ярлик "Військові-злочинці що знищують Україну (домашні адреси, фото, номера телефонів, сторінки у соціальних мережах).lnk".

У Держспецзв'язку застерігають, що відкриття листа призведе до того, що зловмисники отримають віддалений доступ до комп'ютера жертви. Активність асоційовано з діяльністю групи UAC-0010 (Armageddon).

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись