Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українство — це фейк. Його ніколи не було

Таку тезу поширив колишній президент Росії, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв. Висловлювання політика щодо України розтиражувала низка російських пропагандистських ЗМІ. Медведєв заявив, що Україна ментально перетворилися на Третій Райх та укотре звинуватив українців у нацизмі. Крім цього, він додав, що українство — це фейк, якого ніколи не було в історії і не існує зараз.

Насправді теза про те, що Україна — це держава, якої істрично не було, а відповідно — українців також, не нова для російських політиків та пропаганди. Росія постійно спекулює на нашій історії, ніби стверджуючи, що Україна — це неповноцінна держава, яка не відбулася та не має права на існування, адже не має своєї історії, культури тощо, на відміну від так званої "великої російської культури". Такі тези вигідні російській пропаганді, адже у такий спосіб Росія ніби виправдовує свої злочинні воєнні дії на території України, стверджуючи, що, по-перше, все українське — це фейк, по-друге, українці перетворилися на нацистів. Більше про російську історичну пропаганду щодо України читайте за посиланням

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись