Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття  Кадирівці роздають маріупольцям українські продукти під виглядом гуманітарної допомоги від громадського фонду Ахмата-Хаджі Кадирова

Днями Рамзан Кадиров опублікував відео, як маріупольцям роздавали гуманітарну допомогу, у підписі до якого вказав, що допомога надана Регіональним громадським фондом Ахматом-Хаджі Кадирова.

Проте, як звернув увагу медіаексперт Христо Грозев, детально розглянувши кадри відео можна помітити, що продукти від "кадирівців" — українські. Зокрема, ковбаса, яку видають — насправді українська. Це зрозуміло із написів українською мовою "Віденьський сервілат" та "Лікарська". Те саме стосується борошна, на пакуванні якого видно напис "Борошно". Звідки кадирівці взяли українську продукцію та чому роздавали її під виглядом російської гуманітарки — невідомо, проте після поширення інформації про те, що продукти насправді українські, допис Кадирова видалили.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись