Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українські біженки в ЄС — «нове обличчя європейського расизму»

Кремлівські інфоресурси поширюють публікацію, в якій ідеться, що нібито українські жінки, які виїхали за кордон, відмовляються надавати сексуальні послуги афроамериканцям та азійцям. Нібито у такий спосіб вони демонструють расизм. 

Як пише StopFake, публікації, на яку посилаються російські медіа, не існує. В мережі поширюють відредагований скриншот публікації видання Vision Times, яка вийшла ще 24 березня. У ній ідеться про високі ризики сексуальної експлуатації українських жінок, які вимушено переїхали до ЄС після повномасштабного російського вторгнення.

Пропагандисти змінили назву статті «Війна в Україні ставить жінок-біженок під загрозу торгівлі людьми та секс-маніяків» на «Українські біженки, залучені до секс-роботи, відмовляються спати з чорношкірими та кольоровими: нове обличчя європейського расизму». Також змінили автора та дату виходу статті.

Росія системно дискредитує українських біженців. Зокрема, жінок. Детальніше про гендерну дезінформацію, яку використовує російська пропаганда для дискредитації українок, читайте у дослідженні «Детектора медіа».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись