Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Новий закон про медіа запроваджує «тотальну» диктатуру держави в інформаційному просторі

Проросійські ресурси та телеграм-канали зреагували на прийняття нового закону «Про медіа» численними фейками та маніпуляціями. Мовляв, цей закон «гідний найгірших авторитарних держав». Буцімто так влада «зачищає» інформаційний простір та запроваджує цензуру. Нібито, єдиним майданчиком, де поки є «свобода слова», залишаються телеграм-канали.

Насправді цей закон — один із тих, які необхідно було ухвалити в контексті євроінтеграції України. До його розроблення залучали медійників та представників громадськості. Закон встановлює правила, яких не було раніше, та регулює певні медійні процеси. Це ускладнить потрапляння в український інфопростір російських наративів. Тож напередодні ухвалення закону російський агітпроп розпочав кампанію з його дискредитації. Натомість українські медійники вітають прийняття закону, попри виклики щодо його імплементації.

Цензура інфопростору властива Росії, однак пропаганда постійно просуває меседжі, що держава жорстко контролює український інформаційний простір.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись