Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Київ стає містом-привидом

Російські медіа та проросійські ресурси поширюють повідомлення, що нібито з Києва масово виїжджають мешканці. Мовляв, через дії влади місто пустіє, ринок нерухомості не працює. Київ занепадає.

Російська пропаганда вкотре видає бажане за дійсне. Попри масовані ракетні обстріли, проблеми з енергопостачанням кількість мешканців Києва повертається до довоєнних показників. В Україні зараз справді спостерігається посилена міграція, однак вона спричинена не «занепадом», а російською агресією. StopFake зазначає, що повідомлення російської пропаганди про виїзд людей з Києва та стан ринку нерухомості — вигадка пропагандистів.

Раніше пропагандисти так само стверджували, що доля міста-привида очікує на Херсон. Однак, Херсон, як і Київ, як і вся Україна живе, працює і чинить спротив ворогу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись