Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Київ стає містом-привидом

Російські медіа та проросійські ресурси поширюють повідомлення, що нібито з Києва масово виїжджають мешканці. Мовляв, через дії влади місто пустіє, ринок нерухомості не працює. Київ занепадає.

Російська пропаганда вкотре видає бажане за дійсне. Попри масовані ракетні обстріли, проблеми з енергопостачанням кількість мешканців Києва повертається до довоєнних показників. В Україні зараз справді спостерігається посилена міграція, однак вона спричинена не «занепадом», а російською агресією. StopFake зазначає, що повідомлення російської пропаганди про виїзд людей з Києва та стан ринку нерухомості — вигадка пропагандистів.

Раніше пропагандисти так само стверджували, що доля міста-привида очікує на Херсон. Однак, Херсон, як і Київ, як і вся Україна живе, працює і чинить спротив ворогу.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join