Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українські аграрії приречені на банкрутство

Такі тези поширюють пропагандистські канали, зокрема “РИА Новости”. У їхніх повідомленнях ідеться, що польські компанії організували закупівлю продукції аграріїв за зниженою ціною. У такий спосіб нібито Польща прирікає українські підприємства на банкрутство. Оскільки після того поляки прагнуть дешево купити активи компаній та українські землі. Однак це все брехня.

Як пояснюють фахівці проєкту Брехунець, цьогорічна жнивна кампанія справді складна. Через втрачений доступ до портів після повномасштабного вторгнення Росії, постраждали насамперед ті, хто вирощував зерно. Окрім того, втрачено частину посівів і на тимчасово окупованих територіях: спалено поля, знищено техніку.

Міністр аграрної політики і продовольсьтва України зазначив, що кейсів щодо банкрутства одиниці. 

Зараз, наприклад, запрацювали порти, і, якщо динаміка буде такою, як нині, то обсяги експорту будуть на рівні 4-4,5 млн т, цілком можливо, що у вересні розпочнуться перемовини між банками та виробниками про нові графіки погашення і кредитування.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись