Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Russia Today — один з основних рупорів роспропаганди, посилює енергетичний шантаж Європи

З початком повномасштабного вторгнення меседжі про те, що Європа потерпатиме від браку енергоресурсів, набули особливого розмаху. У таких повідомленнях ідеться, що Європа грається з Росією і навіть не уявляє, яка криза чекає на європейців: зима зовсім скоро. Однак пропагандисти намагаються лишень залякувати європейців та просувати наратив про неспроможний Захід.

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, канал RT international — основний рупор роспропаганди — розпочав дезінформаційну кампанію щодо наслідків імовірної енергетичної кризи для Європи. 

Активні учасники різноманітних шоу на RT international просувають меседжі про те, що США вбиває Європу, оскільки їм вигідна відмова європейців від російського газу. Також нібито Америка байдуже ставиться до проблем   Євросоюзу, а лише сфокусована на Україні. Це все підводить до одного наративу про те, що Європа не переживе цьогорічну зиму. 

Дезінформаційна кампанія спрямована на підрив авторитету України на міжнародній арені, ізолювавши її, а також на зменшення допомоги від країн-партнерок. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись