Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українська влада визнала, що доведеться віддати окуповані території росіянам

Російські ЗМІ, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію, що радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк нібито визнав, що Україна змушена віддати Крим та окремі території тимчасово окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей Росії. Це — фейк.

На кейс звернули увагу фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Михайло Подоляк в етері телеканалу «Рада» говорив, що існує три варіанти завершення війни, проте Україну влаштовує тільки один — перемога над Росією та повна деокупація українських територій. Про те, що Україна змушена віддати частину територій Росії, радник Офісу Президента не говорив.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу, мовляв, вона не збирається відвойовувати окуповану частину України. А також — посіяти паніку серед українців. Раніше «Детектор медіа» розповідав про маніпуляцію, що британці нібито передбачають, що українську армію і НАТО буде розгромлено російськими танками «Армата».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись