Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українська порноакторка нібито балотується на посаду президента України

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в соцмережах, стверджують, що українська порноакторка Мая Коноваленко (Ненсі Ейс) нібито висунула свою кандидатуру на посаду президента України, пояснюючи це тим, що буцімто економіка України «стоїть виключно на порнозірках». Фейк супроводжується відео, де Коноваленко нібито робить відповідні заяви під час інтерв'ю для британського таблоїда The Sun. Втім це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці StopFake. Вони зʼясували, що Коноваленко не робила жодних подібних висловлювань, а відео є фейковим. Вказується, що його створили зі стриму на ютуб-каналі Rocco’s World, де Коноваленко розмовляла з порноактором Рокко Сіффреді у квітні 2020 року. На офіційних ресурсах The Sun і в інших англомовних виданнях заяв Коноваленко про наміри йти в політику не знайдено. Також на фейковість ролика вказує те, що губи акторки в оригінальному та фейковому відео рухаються по-різному, що за версією StopFake свідчить про використання нейромереж для його створення. 

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти глузують з української політики та посилюють несправедливе ставлення до українських жінок у рамках стереотипу про «українок-повій». «Детектор медіа» вже пояснював, як іще російська пропаганда намагається принизити українок.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись