Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна та Росія нібито вперше провели очні переговори щодо повернення дітей

У російських телеграм-каналах пишуть, що Москва та Київ «провели перші очні переговори» щодо обміну дітей у Катарі. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на уповноважену з прав дитини в Росії Марію Львову-Бєлову.

Насправді прямих перемовин між Україною та Росією не було, повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Повернення українських дітей і переговори відбуваються за посередництва Катару й катарських дипломатів. Про це заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець: «Україна веде перемовини з Катаром. У мене була зустріч із делегацією Катару. Саме за посередництва Катару ми повернули й продовжуємо повертати українських дітей».

Крім того, американський Інститут вивчення війни також спростував цю інформацію, назвавши її спробою Росії зменшити свою відповідальність за викрадення та депортацію українських дітей. 

• Читайте також: Виконавчий директор УГСПЛ нібито заявив, що врятовані з викрадення Росією діти хочуть туди повернутись

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись