Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія вдарила по харківській телевежі, бо на ній нібито могли бути системи наведення вогню

Прокремлівські пропагандисти поширюють інформацію, що на телевізійній вежі у Харкові, яку уразила російська армія, нібито були обладнання для систем ППО України й системи наведення вогню по території Росії.

Однак ця інформація є фейковою. Насправді росіяни вдарили по телевежі, щоб послабити зв’язок у місті та обмежити доступ харківʼян до інформації від українських ЗМІ. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. З іншого боку, окупанти хотіли таким чином поширити сигнал своєї пропаганди з території Росії, яка б підживлювала панічні настрої серед жителів Харкова.

Голова місцевої ОВА Олег Синєгубов стверджує: «Наразі більшість жителів Харкова та прилеглих населених пунктів вже із супутниковим та кабельним телебаченням. Мобільний зв‘язок та інтернет також є». Проте повністю відновити телевежу вдасться тільки після закінчення бойових дій.

Варто зауважити, що у 2022 році росіяни вже атакували ракетами телевежі на Рівненщині та в Києві. Це додаткові підтвердження того, що Росія – це країна-терористка й війну проти України вона, відповідно, веде терористичними методами. 

• Читайте також: Функціонал зруйнованої телевежі в Харкові частково відновлено - Детектор медіа.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись