Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україна не вважає втрату територій трагедією.

Російські ЗМІ поширюють заяву секретаря РНБО України Олексія Данілова про те, що Україна нібито не вважає втрату територій трагедією. Однак ці слова були вирвані з контексту. Насправді Данілов говорив, що українські сили можуть відступати з Сєвєродонецька та інших міст на Донбасі, поки перегрупуються. «Тимчасова втрата територій — це не трагедія. Трагедією була б відсутність нації», — сказав він. Тобто йшлося, що тимчасовий відступ ЗСУ з втратою територій під час бойових дій не є трагедією, бо головне — це зберегти країну.

Маніпулюючи словами Данілова Росія намагається викорінити меседж про те, що «українська влада кинула власний народ». Раніше російська пропаганда також поширювала маніпуляції щодо евакуації мирного населення або, що українські чиновники та Володимир Зеленський виїхали з України. Таким чином Росія прагне викликати в суспільстві паніку, зневіру та ненависть до влади.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись