Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські спецслужби намагаються залякувати українських військових, розсилаючи на особисті номери повідомлення з погрозами

Генеральний штаб Збройних Сил України попередив, що спецслужби Росії намагаються залякувати українських військових, розсилаючи на особисті номери через SMS, телеграм, вайбер, сігнал та ватсап» повідомлення з погрозами та закликами зрадити присягу, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога. Генштаб ЗСУ пояснив, що ці погрози спрямовані в першу чергу на те, щоб морально дестабілізувати підрозділи Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух.

«Підсилюються погрози персональними даними (прізвища та імені особи, коду платника податків, місця реєстрації та, інколи, даними стосовно чисельності та складу сім'ї), — розповіли в Генштабі ЗСУ. — У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місця знаходження особи, якій надійшло вказане повідомлення; зазначається, що, у випадку продовження служби, по місцях проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів». Водночас персональні дані в цих повідомлення, зазвичай, застрілі (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ тощо).

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись