Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна — держава-терорист

Таку тезу поширюють російські пропагандисти у світлі подій навколо Запорізької АЕС та вбивства Дар'ї Дугіної. Ба більше — визнати Україну терористичною державою російська Держдума запланувала на засіданні 25 серпня. Відповідний законопроєкт вже внесли російські політики. Називаючи Україну терористичною державою, Росія використовує дезінформаційні меседжі, спрямовані на виправдання вторгнення в Україну, яке РФ продовжує називати не війною, а «спецоперацією». Як пише EUDisinfo, Росія продовжує вигадувати різні пояснення та приводи для своєї агресії.

За даними Центру протидії дезінформації, в Міноборони РФ заявили, що за останню добу ЗСУ сім разів завдали великокаліберних ударів по району ЗАЕС, а в Калінінграді затримано «диверсанта» з бомбою, який визнав координованість своїх планів із «Азовом».

Насправді це саме Росія розпочала війну щодо України, жорстоко вбиває українців та українок, знищує українські міста та села. Саме Росію можна назвати державою-терористом, особливо після ракетних обстрілів торговельних центрів в українських містах, внаслідок яких загинули десятки цивільних людей. Поширюючи тезу про те, що Україна — держава-терорист Росія вже не вперше перекладає відповідальність за своє вторгнення та прагне виправдити себе в очах інших держав. Також у такий спосіб РФ хоче відвернути увагу світу від власних воєнних злочинів на території України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись