Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . Україна буде обстрілювати Росію з американських систем залпового вогню з Шостки.

Про це на черговому бріфінгу заявив начальник Національного центру управління обороною генерал-полковник Михайло Мізінцев. Начебто українські військові планують розмістити американські РСЗВ прямо у місті Шостка Сумської області, та обстріляти прикордонні райони Росії аби «викликати реакцію у відповідь і потім звинуватити ЗС Росії в невиборчому обстрілі цивільного населення та об'єктів інфраструктури».

Насправді, американські РСЗВ нарешті приїдуть до України – і їх планують використовувати там, де вони зараз потрібні – на лінії фронту, аби чинити спротив російським загарбникам. При цьому немає сенсу «провокувати» вогонь окупантів навмисно з будь-якої точки – вони вже багато разів обстріляли Харків, Чернігів, Одесу, Миколаїв та інші українські міста, знищили Маріуполь, Попасну, Рубіжне та майже весь Сєверодонецьк. Весь світ бачить російські невибіркові бомбардування та обстріли житлових кварталів, знищення цивільної інфраструктури, обстріли евакуаційного транспорту та вокзалів. Росія порушує всі правила війни, а експерти вже визнали, що росіяни причетні до геноциду українців. Тому заява Мізінцева – черговий фейк військової пропаганди, аби переконати власне населення, що росіяни не вбивають мирних громадян України та не почала агресивну війну. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись