Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У ЄС заговорили про поступове зняття санкцій з Росії

Таку тезу поширюють прокремлівські ЗМІ. Вони посилаються на заяву голови МЗС Австрії Александера Шалленберга. Про таке написали російські ЗМІ з посиланням на інтерв’ю виданню «Wiener Zeitung». Однак дипломат такого не говорив, це — фейк.

Навпаки, як повідомляє Stop Fake, Александер Шалленберг висловив упевненість, що обмеження з кожним днем ​​стають дедалі ефективнішими, і говорити про можливість пом'якшення санкцій зарано.

Російські ЗМІ не просто зманіпулювали, висмикнувши фразу з контексту, вони подали інтерпретацію слів, яких дипломат не казав. Навпаки, Шалленберг заявив, що підстав навіть для пом’якшення санкцій немає, а також що вони діють на економіку Росії. І поки у Кремлі говорять мовою зброї — дипломатія безсила.

Російські ЗМІ не вперше висмикують цитату з контексту й вкладають в уста дипломатів слова, яких ті не казали. Це потрібно для того, щоб створити у російської аудиторії відчуття скороминущості санкцій та відсутності єдності в більшості держав Заходу щодо їх ефективності.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись