Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У ЄС заговорили про поступове зняття санкцій з Росії

Таку тезу поширюють прокремлівські ЗМІ. Вони посилаються на заяву голови МЗС Австрії Александера Шалленберга. Про таке написали російські ЗМІ з посиланням на інтерв’ю виданню «Wiener Zeitung». Однак дипломат такого не говорив, це — фейк.

Навпаки, як повідомляє Stop Fake, Александер Шалленберг висловив упевненість, що обмеження з кожним днем ​​стають дедалі ефективнішими, і говорити про можливість пом'якшення санкцій зарано.

Російські ЗМІ не просто зманіпулювали, висмикнувши фразу з контексту, вони подали інтерпретацію слів, яких дипломат не казав. Навпаки, Шалленберг заявив, що підстав навіть для пом’якшення санкцій немає, а також що вони діють на економіку Росії. І поки у Кремлі говорять мовою зброї — дипломатія безсила.

Російські ЗМІ не вперше висмикують цитату з контексту й вкладають в уста дипломатів слова, яких ті не казали. Це потрібно для того, щоб створити у російської аудиторії відчуття скороминущості санкцій та відсутності єдності в більшості держав Заходу щодо їх ефективності.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join