Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Наступ ЗСУ був потрібен, щоб переконати західних союзників дати більше зброї

Таке повідомлення випливає з публікацій проросійських блогерів. Мовляв, потреба в наступі ЗСУ випливала з обговорень постачання озброєнь до України, щоб продемонструвати союзникам, що вони мають давати ще більше зброї, навіть попри вичерпання власних запасів.

На думку блогерів, може йтися про винищувачі, танки та далекобійні ракети ATACMS, здатні вражати цілі на території Росії. Для цього ж, за словами авторів повідомлень, незадовго до контрнаступу була опублікована стаття головнокомандувача Валерія Залужного та генерал-лейтенанта Михайла Забродського, де йдеться про можливе поширення бойових дій на інші території. 

Однак постачання зброї Україні почалося задовго до контрнаступу на Харківщині, а результати її застосування, зокрема, можна було побачити в акваторії Чорного моря та затоплення крейсера «Москва». Також наступ ЗСУ, безперечно, не демонстрація спроможностей України, а насамперед операція зі звільнення зайнятих ворогом територій, і саме з такої точки зору планувалася. За її результатами, нагадаємо, звільнили понад 2 тисячі квадратних кілометрів українських територій.

А поява таких повідомлень — це спосіб проросійських блогерів бодай якось пояснити поразки Росії на полі бою та втрату ініціативи на цьому напрямку, а також спроба вбити клин між Україною та  союзниками.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись