Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У США визнали допомогу Україні помилкою

Російські ЗМІ вкотре перекрутили на свій манір зміст статті в американському виданні The American Conservative. Вони пишуть, що, згідно зі статтею під назвою  «Winners and Losers in the Ukraine War» («Ті, хто переміг і програв у війні в Україні») за авторством редактора-засновника Патрика Дж. Б'юкенена, саме Америка відповідальна за ескалацію напруги в Східній Європі, коли низку країн прийняли до НАТО, а також за протистояння в Україні. Про цю маніпуляцію пише StopFake.

Натомість в оригінальній статті ані слова — про визнання помилковості американської допомоги Україні. У своєму матеріалі Б'юкенен розмірковує про те, кого можна буде вважати переможцем, а кого — тим, хто зазнав поразки у війні в Україні. Далі він пише, що між США та Росією встановилася нова Холодна війна, і порушує питання: чи відповідає вона інтересам США та наскільки успішною тоді була зовнішня політика, якщо Холодна війна почалася знову.

Російські ЗМІ вкотре використали цитати з тексту іноземної публікації для того, щоб підігнати їх під свої ключові повідомлення. У тексті немає жодного слова про те, що США шкодують про надану Україні підтримку, а лише одну цитату, що її наводять пропагандисти, подано неточно.

Російські ЗМІ не вперше перекручують зміст написаного для того, щоб продемонструвати зниження підтримки України західними партнерами й США зокрема. У такий спосіб вони втілюють пропагандистське кліше про відсутність єдності країн Заходу щодо України та війни, що її розв’язала Росія.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись