Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У Telegram створили бот для збору інформації від імені міністра оборони Рустема Умєрова

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пишуть, невідомі люди створили в телеграмі анонімний бот зворотного звʼязку буцімто Міністерства оборони України для скарг і пропозицій українців та інших осіб. Його назва – @rustem_umerov_bot. Проте Умєров не має акаунту в Telegram, а створений бот не є офіційним і не має жодного стосунку до Міністерства оборони України, повідомили в самому міністерстві.

Імовірно, зібрана інформація може використовуватися для російських ІПсО, спрямованих проти України. Ворогу нічого не заважає вдаватися до інноваційних способів ведення гібридної війни, а тому збір інформації для власних цілей можливий і в такий спосіб. У Міноборони України попросили «не надавати жодної інформації на прохання індивідів, які ведуть цей акаунт, а також подати скаргу на нього».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись