Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У Telegram створили бот для збору інформації від імені міністра оборони Рустема Умєрова

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пишуть, невідомі люди створили в телеграмі анонімний бот зворотного звʼязку буцімто Міністерства оборони України для скарг і пропозицій українців та інших осіб. Його назва – @rustem_umerov_bot. Проте Умєров не має акаунту в Telegram, а створений бот не є офіційним і не має жодного стосунку до Міністерства оборони України, повідомили в самому міністерстві.

Імовірно, зібрана інформація може використовуватися для російських ІПсО, спрямованих проти України. Ворогу нічого не заважає вдаватися до інноваційних способів ведення гібридної війни, а тому збір інформації для власних цілей можливий і в такий спосіб. У Міноборони України попросили «не надавати жодної інформації на прохання індивідів, які ведуть цей акаунт, а також подати скаргу на нього».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join