Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У Росії підготували рекомендації щодо висвітлення війни проти України

Військове командування Росії створило для пропагандистів спеціальний документ про висвітлювання події війни проти України. Тепер вони мають вихваляти Сергія Шойгу і не згадувати проо вагнерівців. 

Документ проаналізували в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Загальні рекомендації вміщують одинадцять пунктів, основний зміст яких полягає в:

1) Орієнтуванні на інформацію виключно з погоджених міноборони рф джерел;

2) Акцентуванні в інформаційних матеріалах та коментарях «незалежних» експертів на провідній та позитивній ролі особисто Сергія Шойгу та Валерія Герасимова;

3) Виправданні ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на «вимушеність» таких дій;

4) Акцентуванні теми надання Україні західного озброєння. В цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що «Росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО»;

5) Відмові від згадування ПВК «Вагнер» у позитивному контексті. Робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК;

6) Відстеженні та цитуванні публікацій в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил російської федерації та невдачі Збройних сил України.

Особливу увагу пропонується зосередити на заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі.

Як пояснили в Головному управлінні розвідки, документ свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні проти України та загострення політичної боротьби всередині Росії. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись