Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У Росії підготували рекомендації щодо висвітлення війни проти України

Військове командування Росії створило для пропагандистів спеціальний документ про висвітлювання події війни проти України. Тепер вони мають вихваляти Сергія Шойгу і не згадувати проо вагнерівців. 

Документ проаналізували в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Загальні рекомендації вміщують одинадцять пунктів, основний зміст яких полягає в:

1) Орієнтуванні на інформацію виключно з погоджених міноборони рф джерел;

2) Акцентуванні в інформаційних матеріалах та коментарях «незалежних» експертів на провідній та позитивній ролі особисто Сергія Шойгу та Валерія Герасимова;

3) Виправданні ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на «вимушеність» таких дій;

4) Акцентуванні теми надання Україні західного озброєння. В цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що «Росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО»;

5) Відмові від згадування ПВК «Вагнер» у позитивному контексті. Робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК;

6) Відстеженні та цитуванні публікацій в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил російської федерації та невдачі Збройних сил України.

Особливу увагу пропонується зосередити на заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі.

Як пояснили в Головному управлінні розвідки, документ свідчить про кардинальну зміну акцентів щодо висвітлення перебігу подій у війні проти України та загострення політичної боротьби всередині Росії. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join