Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Міністерстві закордонних справ переконані, що Україна не отримає західні винищувачі

Така інформація з’явилася у пропагандистських російських медіа. У повідомленнях ідеться, що про те, що Україна не отримає літаки з-за кордону нібито повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.  Мовляв, Україна вже зневірилася й не маю оптимізму щодо того, що винищувачі від партнерів таки надійдуть. Проте це — маніпуляція.

Як з’ясували аналітики StopFake, пропагандисти спотворили коментар Дмитра Кулеби німецькому виданню Bild am Sonntag.

Насправді очільник МЗС Дмитро Кулеба сказав, що Україна навпаки не має сумнівів, що отримає винищувачі від країн-союзників. Проте він додав, що процес отримання може охопити багато часу, попри те, що робота триває.

Пропагандисти використовують такі маніпуляції, щоб запевнити аудиторію, що Україна не отримає зброю від західних партнерів для боротьби з Росією. Мовляв, у нове постачання не вірять навіть українські високопосадовці, відповідно — зброї точно не буде. У такий спосіб Росія створює видимість, що Україна нібито втрачає підтримку Заходу й невдовзі залишиться без будь-якої допомоги.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись