Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Києві заборонили проведення Великодніх богослужінь у храмах

Таку інформацію поширює низка акаунтів у Facebook та російські пропагандисти у Telegram-каналах, які до цього поширювали інформацію про боротьбу української влади з православ’ям та УПЦ МП. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фахівці Myth Detector. 11 квітня Київська державна адміністрація виклала заяву про відзначення Великодніх свят в умовах воєнного стану. Комендантська година діятиме з 00:00 до 05:00, а мешканців закликають надати перевагу онлайн-трансляціям богослужінь. На сайті КМДА йдеться, що влада міста «звернулося до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на українських телеканалах та через інтернет».

Поширюючи таку маніпуляцію, пропагандисти намагаються створити релігійний конфлікт, посіяти ворожнечу в суспільстві та розколоти його. Раніше «Детектор медіа» розвінчував фейк, що українські націоналісти нібито підпалили храм УПЦ МП у Миколаївській області.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись