Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation У Києві заборонили проведення Великодніх богослужінь у храмах

Таку інформацію поширює низка акаунтів у Facebook та російські пропагандисти у Telegram-каналах, які до цього поширювали інформацію про боротьбу української влади з православ’ям та УПЦ МП. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фахівці Myth Detector. 11 квітня Київська державна адміністрація виклала заяву про відзначення Великодніх свят в умовах воєнного стану. Комендантська година діятиме з 00:00 до 05:00, а мешканців закликають надати перевагу онлайн-трансляціям богослужінь. На сайті КМДА йдеться, що влада міста «звернулося до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на українських телеканалах та через інтернет».

Поширюючи таку маніпуляцію, пропагандисти намагаються створити релігійний конфлікт, посіяти ворожнечу в суспільстві та розколоти його. Раніше «Детектор медіа» розвінчував фейк, що українські націоналісти нібито підпалили храм УПЦ МП у Миколаївській області.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join