Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Франції українських біженців виганяють на вулицю, аби дати притулок мігрантам з Африки

Таку інформацію поширюють в анонімних телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику. Автори дописів посилаються на сюжет французького телеканалу CNews та пишуть, буцімто у Франції українських біженців уже виганяють на вулиці, аби дати притулок для нелегалів з Африки. Втім це — фейк. 

Аналітики з «Центру протидії дезінформації» дослідили, що в сюжеті французького телеканалу йшлося про притулок у школі для мігрантів з Африки і не йшлося про виселення українців. Раніше в будівлі школи справді проживали українські біженці, проте на момент заселення мігрантів вони вже покинули притулок.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються створити ілюзію, що країни-союзники України втомилися від війни та вже не хочуть допомагати українцям. Раніше «Детектор медіа» спростував фейк про те, що українські біженки народжують дітей на продаж.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись