Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЗСУ розміщують озброєння на Хмельницькій та Рівненській атомних електростанціях

Таку інформацію поширюють користувачі російського сегменту фейсбуку. У повідомленнях ідеться, що Збройні сили України начебто складують БПЛА-камікадзе та снаряди зі збідненим ураном на Хмельницькій та Рівненській атомних електростанціях. Це — фейк. 

Фактчекери проєкту StopFake проаналізували цю інформацію. Їм вдалося зʼясувати, що 22 вересня МАГАТЕ (Міжнародне агентство з атомної енергії) поширило доповідь, де експерти стверджують, що жодних порушень з боку ЗСУ немає. А от на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції експерти все ж помітили озброєння.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються посіяти паніку серед українців та відвести увагу від ЗАЕС. «Детектор Медіа» вже спростував російський фейк про те, що на Заході захоплюються ефективністю Росії на полі бою.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись