Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ нібито знущаються з мобілізованих

Російські телеграм-канали поширюють відео, у якому йдеться про нібито факти знущання з мобілізованих бійців у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Як стверджують пропагандисти, ці кадри буцімто зняті одним із бойових медиків бригади.

Однак Центр протидії дезінформації, верифікувавши інформацію в Генеральному штабі ЗСУ, повідомив, що поширювані записи про нібито жорстоке ставлення до мобілізованих є черговим вкидом російської пропаганди. У ЦПД додали, що відбулася перевірка, у результаті якої не виявили фактів, які б підтверджували заяви автора згаданих відеозаписів. 

Цей фейк спрямований на підрив мобілізаційного процесу в Україні та дискредитацію Сил оборони України. Росія показує, що в українській армії нібито погано ставляться до новомобілізованих людей, тим самим намагаючись відбити бажання в українців вступати до лав ЗСУ. Раніше ми аналізували дезінформацію, буцімто Олена Зеленська закликала жінок мобілізуватися.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись