Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Ціллю «спеціальної військової операції» є звільнення російських вояків з українського полону

15 серпня голова міноборони Росії Сергій Шойгу виступив на 11-ій Московській конференції з міжнародної безпеки, де заявив, що «одна з пріоритетних гуманітарних задач “спеціальної військової операції” — звільнення російських військовослужбовців з українського полону». 

Спеціальна військова операція (російською — специальная военная операция, СВО) — термін, який увійшов у словник російської новомови та використовується на позначення збройної агресії Росії проти України. Тобто війна, яку розв’язала країна-агресор Росія. Аби виправдати злочини проти українського народу, російські пропагандисти неодноразово наголошували, що ця «операція» покликана врятувати російськомовний народ, який зазнає утисків в Україні, денацифікувати українців.

Російські військові почали потрапляти в полон в Україні вже після того, як здійснили наступ на територію нашої держави та вчиняли воєнні злочини. Російський агітпроп навмисне перекручує причини і наслідки, аби відвернути увагу від реальної ситуації та справжніх мотивів війни — геноциду українського народу та захоплення територій.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись