Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві відкрили бар «Храм» для сатаністів

В анонімних телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що в Києві відкрили бар нібито для сатаністів із назвою «Храм». «Крім відвертої чорнухи у закладі також іде активна пропаганда гомосексуалізму», — зазначають у дописах. Це — фейк.

Власники закладу Hram попри його назву наполягають на тому, що відмовилися від використання будь-яких релігійних символів та не намагаються образити почуття вірян. В інтерв’ю виданню The Village вони зазначили: «У нас немає релігії, національностей, орієнтацій, типів, рас, субкультур, віку. Наш храм відкритий для кожного, кому близька наша філософія – що світ єдиний і жити треба з гедонізмом».

Також агітпроп використовує термін «гомосексуалізм», вилучений з офіційного списку психічних розладів. Наразі потяг до осіб своє статті не вважається психічним захворюванням і правильно використовувати термін «гомосексуальність». 

Ймовірно, агітпроп звернув увагу на особливості інтер’єру закладу, який має вітражі, 4 бари, орган та дизайн, виконаний у темних тонах, і це нібито підтверджує його призначення для сатаністів. «Детектор медіа» завітав до закладу та не знайшов там ані слідів сатанізму, ані пропаганди гомосексуальності.

У такий спосіб російський агітпроп підживлює наратив про те, що всі українці — сатаністи, а Росія бореться із новим сатанинським режимом. І, мовляв, українська влада знищує православ’я. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що українських дітей таємно вивезли до Туреччини задля британських сатаністів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись