Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Сирський нібито не вірить у перемогу України та готовий капітулювати

Проросійські телеграм-канали поширюють меседж, мовляв, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський не вірить у перемогу й щиро вважає, що Україна не здатна завоювати перевагу над росіянами на власній землі. Сирський і його оточення начебто готові підписувати «режим припинення вогню» та всякі варіації на тему капітуляції та примусу до миру. 

Пропагандисти стверджують, що головнокомандувач ЗСУ перестав слухати Офіс Президента й відмовляється реалізовувати наступ у тому вигляді, в якому його пропонують. А вимоги ОП нібито полягають у тому, щоб «закидати фронт мʼясом». Водночас ще пів року тому пропагандисти називали Сирського «генералом-мʼясником», який не цінує особовий склад. Однак сьогодні він уже нібито став чи не найбільшим прихильником капітуляції. 

З огляду на ці повідомлення, можна зробити висновок, що агітпроп вкотре намагається внести розкол між політичним і військовим керівництвом країни. З одного боку, пропагандисти відправляють Сирського в «самостійне політичне плавання», мовляв, той не слухає Верховного Головнокомандувача та веде свою гру. З іншого боку, військове керівництво нібито хоче миру та капітуляції, а політичне – ні. 

У 2023 році Росія також просувала меседж, мовляв, в Україні існує конфлікт між військовим і політичним керівництвом. Тоді головним об’єктом пропаганди був Валерій Залужний, тепер – Олександр Сирський.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись