Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Сирський нібито не вірить у перемогу України та готовий капітулювати

Проросійські телеграм-канали поширюють меседж, мовляв, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський не вірить у перемогу й щиро вважає, що Україна не здатна завоювати перевагу над росіянами на власній землі. Сирський і його оточення начебто готові підписувати «режим припинення вогню» та всякі варіації на тему капітуляції та примусу до миру. 

Пропагандисти стверджують, що головнокомандувач ЗСУ перестав слухати Офіс Президента й відмовляється реалізовувати наступ у тому вигляді, в якому його пропонують. А вимоги ОП нібито полягають у тому, щоб «закидати фронт мʼясом». Водночас ще пів року тому пропагандисти називали Сирського «генералом-мʼясником», який не цінує особовий склад. Однак сьогодні він уже нібито став чи не найбільшим прихильником капітуляції. 

З огляду на ці повідомлення, можна зробити висновок, що агітпроп вкотре намагається внести розкол між політичним і військовим керівництвом країни. З одного боку, пропагандисти відправляють Сирського в «самостійне політичне плавання», мовляв, той не слухає Верховного Головнокомандувача та веде свою гру. З іншого боку, військове керівництво нібито хоче миру та капітуляції, а політичне – ні. 

У 2023 році Росія також просувала меседж, мовляв, в Україні існує конфлікт між військовим і політичним керівництвом. Тоді головним об’єктом пропаганди був Валерій Залужний, тепер – Олександр Сирський.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join