Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна нібито може бути причетна до замаху на вбивство Трампа

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, мовляв, можливий «український слід» у замаху на кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа. У свої дописах пропагандисти посилаються на так званого «депутата Російської Ради федерації» від тимчасово окупованого Криму Цекова, який закликав США розглянути версію «причетності до замаху українських спецслужб». Україна буцімто могла організувати замах, оскільки Трамп обіцяв зупинити війну.

Колаж Центру протидії дезінформації

Насправді ФБР уже встановило особу нападника, який стріляв у Дональда Трампа на передвиборчому мітингу в Пенсильванії. Про це повідомляє CNN. Ним виявився 20-річний Метью Крукс, мешканець Бетел-Парку (штат Пенсильванія), який був убитий агентами секретної служби на місці події відразу після стрілянини.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО пишуть, що метою подібних, нічим не підкріплених вкидів роспропаганди, є дискредитувати Україну та керівництво української держави серед західної авдиторії. 

Загалом для російської пропаганди звично шукати так званий «український слід» у всіх бідах світу. Більше про це читайте в нашому матеріалі з рубрики «Новомова».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись