Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Сирени повітряної тривоги нібито використовуються Зеленським для «розкручування воєнної істерії»

Повітряні тривоги в Україні є нібито марними, адже «російська бʼє виключно по військових цілях». Таку інформацію почали поширювати російські телеграм-канали. Мовляв, сирени вигідні хіба що президенту України Володимиру Зеленському, щоб сіяти паніку навколо війни серед народу України. Як доказ своїх тверджень пропагандисти поширюють фейк, що нібито невідомі в Одеській області заклеїли монтажною піною сирену, яка сповіщає цивільне населення про ракетну небезпеку. Однак цю інформацію вже спростували в Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Твердження ж російської пропаганди про «недоцільність» повітряних тривог суперечать реальності, адже Росія​​ щодня хаотично обстрілює територію України ракетами, бомбами, дронами-камікадзе та артилерією. 

Зокрема, поширюючи фейк про «заклеювання монтажною піною сирени», пропагандисти намагаються виправдати російський ракетний терор та обстріли цивільних українців. Раніше ми спростовували інформацію, що повітряну тривогу в Україні вмикатимуть, щоб нібито було простіше роздавати повістки чоловікам в укриттях.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись