Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російські військові нібито зайшли в село Роботине Запорізької області й закріпилися там

У мережі поширюють інформацію, що в результаті штурмових дій російські війська буцімто заволоділи селом Роботине, що в Запорізькій області, і фактично закріпилися там. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на заяву одного з депутатів Запорізької обласної ради.

Насправді ця «новина» не відповідає дійсності. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. 

У Силах оборони півдня України наголошують на тому, що інформація, яку підхопили медіа, була оприлюднена без перевірки її правдивості тими, хто не має прямого відношення до реальної бойової роботи й не володіє оперативною інформацією щодо ситуації в Роботиному.

Також у Силах оборони півдня додають, що українські підрозділи відбивають атаки росіян артилерією ще на підступах до Роботиного: військові 65-ї ОМБр і суміжних підрозділів знищують групи окупантів ударними дронами й мінометними розрахунками.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись