Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція США та Європа не можуть далі активно підтримувати Україну.

Такі повідомлення поширюють російські пропагандистські медіа з посиланням на матеріали The New York Times. Мовляв, потужності США та Європи щодо надання Україні озброєння вже закінчуються. Але це не так.

Насправді фахівці, думки яких наведено у The New York Times, говорять про необхідність консолідації зусиль Заходу для допомоги Україні та пришвидшення темпів надання важкого озброєння в рамках воєнної допомоги. Зокрема, йдеться про те, що зараз на потреби України працює оборонна промисловість США, а президент Джо Байден домовляється з країнами Близького Сходу, щоб ті надали Україні запаси зброї радянського виробництва. Як пише Центр протидії дезінформації, повідомлення російських медіа про нестачу зброї у союзників України спрямовані на дестабілізацію ситуації всередині нашої країни. Російська пропаганда систематично використовує вирвані з контексту чи спотворені цитати західних медіа щоб переконати українців у тому, що світ залишив Україну напризволяще, а без західної допомоги Україна не вистоїть проти такого «сильного супротивника».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись