Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж США надає комплекси Patriot, аби затягнути війну в Україні

Мережа телеграм-каналів, яка керується російською розвідкою, поширюють  меседж такого змісту: начебто США зголосилися надати Україні ППО, зокрема комплекси Patriot, аби затягнути  війну в Україні. Мовляв, це робиться, аби США продовжили заробляти на постачанні зброї та продовжувати дію санкцій, аби ослабити європейську економіку.

Це чергова вигадка російської пропаганди. Україна неодноразово зверталася і до європейських партнерів, і до США, і до Ізраїлю, аби отримати сучасні системи ППО, насамперед після того, як Росія почала масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури. Ізраїль Україні відмовив. Німеччина, після того, як на територію Польщі впали дві ракети та загинули дві людини, запропонувала власні «Патріоти» Польщі, але Польща виступила з іншою пропозицією: постачити комплекси до України. Німеччина після довгих консультацій та ухилянь в решті решт відмовила. Але тепер ці комплекси зголосилися надати Україні США. Америка робить це через наполегливі звернення України, яка хоче отримати комплекси «Патріот», аби мати змогу більше захистити і населення, і військових. Теза про «затягування» війни – це також один з поширених меседжів російської пропаганди, яка спершу погрожувала «захопити» Україну за два тижні, а потім вигадала «затягування війни з боку США», аби пояснити власні поразки на фронті.

Війна спричинила чимало наслідків, зокрема – енергетичну кризу і не вигідна ані Україні, ані США, ані ЄС, ані тій таки Росії, яка може припинити її будь-якої миті. І саме вона несе відповідальність за затягування цієї війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись