Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Союзники України мають сепаратистські плани щодо території нашої держави

Як повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, у матеріалах опозиціонерів путінського режиму йдеться про начебто сепаратистські плани українських союзників щодо території нашої держави. Зокрема, у таких повідомленнях йдеться про небезпеку введення миротворчих місій на територію України, оскільки це начебто завершиться «розподілом території України» — відкатом територій до стану на 1939 рік.

«Серед країн, які начебто, як і Росія, зазіхають на територіальну цілісність України, прокремлівські псевдоаналітики називають Угорщину, Румунію та навіть Польщу. Після фактичної поразки повномасштабного військового вторгнення в Україну та невдалих спроб з проведенням проросійських мітингів у Сербії, Болгарії, Вірменії, Сирії, ворог перейшов до безуспішної демонізації окремих країн. Інформаційні вкиди такого штибу свідчать лише про те, що екосистема російської дезінформації та пропаганди продовжує зазнавати поразки», — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись