Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Всі українці отримають фінансову допомогу у зв’язку з війною

У телеграм-каналах поширюють інформацію про те, що уряд затвердив певну суму виплат кожному українцю на час війни. Як пише фактчекінговий проєкт «Брехунець», зокрема, повідомлення опублікували канали «Все про війну» та «Новини України «24/7».

Однак це — маніпуляція, адже автори повідомлень зазначають, що, начебто, український уряд затвердив певну щомісячну суму грошових виплат, яку отримають усі без винятку громадяни. В деяких публікаціях зазначалося, що сума виплат залежатиме від вікової категорії людей. Їх наводять декілька. Насправді Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, яка охоплюватиме три основні напрямки: гроші, житло, робота. Однак, згідно з офіційним повідомленням влади, вона стосуватиметься тих громадян, які вимушено залишили свої домівки через бойові дії, а не всіх, без винятку, українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись