Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські спецслужби поширюють шкідливе програмне забезпечення за допомогою торент-трекерів

За інформацією Держспецзв’язку, російські хакери поширюють шкідливі файли за допомогою безплатного доступу на торент-трекерах. Зокрема, якщо встановити такі файли на комп’ютер, хакери отримують доступ до вмісту комп’ютера й довгий час залишаються непомітними.

У відомстві повідомляють, що хакери використовують троянські програми, які мають на меті скопіювати паролі з різних сервісів та дізнатися якусь інформацію. Вони троянізують ISO та установчі файли й розміщують їх у безплатному доступі.

За інформацією Держспецзв’язку, у багатьох пострадянських країнах системні адміністратори використовують неліцензійне програмне забезпечення, яке поширюється за допомогою торент-трекерів, в установах та компаніях різних форм власності. У такий спосіб вони надають російським спецслужбам доступ до вмісту робочих машин.

У Держспецзв’язку кажуть, що жертвою хакерів можуть стати пересічні українці, які встановлюють неліцензійне програмне забезпечення з неофіційних джерел та торентів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись