Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Російські спецслужби поширюють шкідливе програмне забезпечення за допомогою торент-трекерів

За інформацією Держспецзв’язку, російські хакери поширюють шкідливі файли за допомогою безплатного доступу на торент-трекерах. Зокрема, якщо встановити такі файли на комп’ютер, хакери отримують доступ до вмісту комп’ютера й довгий час залишаються непомітними.

У відомстві повідомляють, що хакери використовують троянські програми, які мають на меті скопіювати паролі з різних сервісів та дізнатися якусь інформацію. Вони троянізують ISO та установчі файли й розміщують їх у безплатному доступі.

За інформацією Держспецзв’язку, у багатьох пострадянських країнах системні адміністратори використовують неліцензійне програмне забезпечення, яке поширюється за допомогою торент-трекерів, в установах та компаніях різних форм власності. У такий спосіб вони надають російським спецслужбам доступ до вмісту робочих машин.

У Держспецзв’язку кажуть, що жертвою хакерів можуть стати пересічні українці, які встановлюють неліцензійне програмне забезпечення з неофіційних джерел та торентів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join