Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росіяни знищили дві американські системи залпового вогню HIMARS.

Російські пропагандистьскі ЗМІ із посиланням на заяву міністерства оборони РФ повідомили, що начбето знищили дві нові РСЗВ HIMARS, що надали Україні США. Це черговий фейк, який спростували і українські державній органи, і американські партнери.

«Це російський фейк. Можливо, інформація про те, що у нас з'явилися HIMARS, призвела до паніки та підвищення страху у російському суспільстві. Тому їм порадили надати таку інформацію. Це робота на їхній внутрішній інформаційний ринок», – сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

В Об'єднаних силах України також назвали російські повідомлення про «знищення» HIMARS фейком, який не відповідає дійсності. 8 липня представники Пентагону окремо наголосили на тому, що США бачать використання кожної з установок, які надали Україні та всі комплекси враховані. У Пентагоні підтвердили, що російські повідомлення про знищення HIMARS є неправдивими.

Детальніше про спростування російського фейку про HIMARS читайте тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись